Română
- English
- Română
"PAUL este o afacere de familie, clădită prin 'secrete' de preparare transmise timp de 5 generații"
1889
Familia Mayot, agricultori din regiunea Artois în nordul Franței, deschide o brutărie pe Rue de la Mackellerie în Croix, în apropierea orașului Lille. Afacerea este gestionată de Charlemagne Mayot alături de soția sa.
1908
Este anul în care Edmond-Charlemagne Mayot fiul (născut în 1889) preia brutăria, împreună cu soția lui Victorine. Se naște fiica acestora, Suzanne.
1935
Suzanne Mayot se mărită cu Julien Holder. Împreună deschid o brutărie în Rue des Sarazins, în Lille. Fiul lor, Francis, se naște câțiva ani mai tîrziu.
1953
Francis Holder începe să lucreze împreună cu părinții săi în brutărie. Aceștia preluaseră o brutărie faimoasă apaținând familiei PAUL. Numele afacerii rămâne PAUL, iar în 1958 fuzionează cu mica brutărie a familiei Holder. O a doua brutărie PAUL este deschisă în 1963.
1972
Francis renovează spațiul fostei brutării a familiei și, fără să preconizeze efectul pe care îl va avea, instalează un cuptor de pâine în locație, în spatele tejghelei. Francis a considerat gestul ca fiind unul simplu, de bun simț. Însă pentru acele timpuri s-a dovedit a fi inovator: clienții puteau vedea, pentru prima oară, întreg procesul de producție a pâinii, în cel mai pur sens al tradiției: de la dospit și amestecat ingredientele, până la frământat, finisat, copt, etc.
1985
PAUL deschide prima brutărie în afara Franței, în Barcelona. Este începutul extinderii internaționale. Doi ani mai târziu, brutăriilor li se adaugă spații tip cafenea și / sau restaurant.
1993
Francis renovează spațiul fostei brutării a familiei și, fără să preconizeze efectul pe care îl va avea, instalează un cuptor de pâine în locație, în spatele tejghelei. Francis a considerat gestul ca fiind unul simplu, de bun simț. Însă pentru acele timpuri s-a dovedit a fi inovator: clienții puteau vedea, pentru prima oară, întreg procesul de producție a pâinii, în cel mai pur sens al tradiției: de la dospit și amestecat ingredientele, până la frământat, finisat, copt, etc.
2007
Francis Holder îl numește pe fiul său, Maxime, ca Director General al PAUL International, acesta preluând afacerea familiei sale și devenind a 5-a generație de entuziaști care pregătesc zilnic pâine. Maxime se implică în mod activ la activitățile de responsabilitate socială ale companiei și la dezvoltarea internațională a brandului PAUL.
2009
PAUL aniversează 120 de ani, reînnoind astfel promisiunea de a furniza pâine proaspătă, coaptă zilnic folosind rețete tradiționale transmise timp de 5 generații. Se lansează Charlemagne baguette, în onoarea fondatorului Charlemagne Mayot.
2011
Tradiția PAUL continuă! Compania începută ca mică afacere de familie, lucrând după metode transmise timp de 5 generații deține brutării în 20 de țări cu locații în Londra, Washington, Dubai, Tokyo...
2014
PAUL devine brand-ul ambasador al Artei de a trăi a la francaise. Prezente în peste 33 de țări, brutăriile PAUL se mândresc cu angajați care împărtășesc pasiunea pentru lucrul bine făcut. Este plăcerea noastră să vă oferim produse de cea mai bună calitate, în locații fermecătoare și unice!